TEATRU: Un ceas de libertate

"Ludwig, Niccolo şi Joe" e un spectacol neconvențional și liber de prejudecăți. Pe scena sălii Liviu Rebreanu a Teatrului Național se produce un recital actoricesc, clovneresc, coregrafic în care doi clovni muzicali la fel de neobișnuiți își epuizează energia și resursele comice mereu în marginea și cu un pas înaintea scenariului. Mihai Bisericanu este Ludwig (eventual van Beethoven), iar Radu Gheorghe joacă rolul lui Niccolo (poate Paganini, dar nu e sigur). Să n-o uităm pe vesela comperă și parteneră Joe, care dispare neașteptat din păcate spre final.
Spectacolul este improvizat și mizează practic numai pe spontaneitate.

Horia Gârbea - Ziarul Financiar, 6 mai 2005

 

„Clovni muzicali. Un gen dificil, fără tradiție în România. Radu Gheorghe, actor al Teatrului Național, îl practică de mulți ani, și-a câștigat un renume pe această linie, și-a format o personalitate originală.

Mihai Bisericanu, actor al Teatrului Bulandra, face o bună echipă cu colegul său mai experimentat. Amândoi dispun de o pregătire temeinică, atât muzicală cât și actoricească. Amândoi sunt înzestrați cu umor. Știu să comunice amuzant și decent cu publicul. Radu Gheorghe la vioară și Mihai Bisericanu la pian. Personajele clovnești pe care le întruchipează iubesc muzica, se devotează ei, până la un absurd comic.

Se minunează de bogăția și surprizele ei, cu o naivitate aproape copilărească. Duc o luptă aprigă ca să-și stapânească instrumentele rebele, o luptă vădit inegală, mereu pierdută, dar pe care ei o poartă mai departe, cu neclintită convingere și cu un entuziasm care le atrage simpatia spectatorilor. Spectacolul de la „Euro Theater Central" din Bonn s-a desfășurat în hohote de râs și în aplauzele necontenite ale publicului."

Andrei Băleanu, Radio „Deutsche Welle", mai 2004

 

Spectacol de pantomimă, muzică și dans "Ludwig, Nicolo & Jo" la Bruxelles
În cadrul manifestărilor dedicate Zilei Internaționale a Francofoniei (20 martie), ce au loc în această perioadă la Bruxelles sub egida "Vivre ensemble, differents", Ambasada României în Regatul Belgiei a organizat, pe 16 martie, la BOZAR - Palatul Artelor Frumoase, spectacolul de muzică, pantomimă și dans, intitulat "Ludwig, Nicolo & Jo " avându-i în distribuție pe cunoscuții artiști ai Teatrelor Bulandra și Național din București, Mihai Bisericanu, Radu Gheorghe și Georgeta Ciocârlan.
La spectacol au fost prezenți peste 400 de invitați, printre care înalți oficiali belgieni din institutiile federale, comunitare și regionale, ambasadori și membri ai corpului diplomatic acreditat în Belgia, funcționari ai Comisiei și Parlamentului European, reprezentanți ai cercurilor aristocratice, culturale și academice belgiene, precum și numeroși români stabiliți în Belgia, transmite Ambasada României din Belgia.

Bruxelles, Belgia/Romanian Global News, 20 martie 2007

 

Fi-miu e fan Mozart. A început cu 2 ani în urmă de la un ton de nokia și a ajuns acum să ne explice diferența dintre allegro molto și allegro assai (nici catalogul Köchel nu îi e tocmai străin)...

Mozartfest-ul de zilele trecute din fața Cinei i-a mers la suflet. Iată-l pe 10 iulie bucurîndu-se de concertele pentru fagot și flaut ale Orchestrei Mircea Ionescu și pe 16 iulie amuzîndu-se să ghicească opusurile din colajul comicilor muzicali Radu Gheorghe și Mihai Bisericanu.

blogul lui florin dumitrescu, iulie 17, 2006 - Cu fi-miu la Mozartfest